Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Vice informací
5. 4. 2025   |   svátek má Miroslava
 

Jednohubky s pomazánkou

Název Množství a jednotka
vejce slepičí vařené (celé) 3 kusy
měkký tvaroh 250 gramů
máslo 200 gramů
zakysaná smetana 1 kelímek
strouhaný křen 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

na ozdobu

Název Množství a jednotka
klobása
okurka kyselá
cherry rajčátka
salám Vysočina
nakládané olivy
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Uvaříme 3 vejce natvrdo.
Připravíme základ 3 pomazánek. Do mísy si dáme tvaroh, nastrouhané vejce, změklé máslo, podle potřeby zakysanou smetanu, sůl. Vše důkladně promícháme. Tento základ rozdělíme na 3 části.
Do jedné části přidáme nastrouhaný křen, nebo krenex.
Do druhé části přidáme nastrouhaný sýr.
Do třetí části vmícháme jemně nakrájenou sterilovanou okurku, lžičku hořčice, mletou papriku podle chuti a nastrouhanou vysočinu.
Rohlíky nakrájíme na centimetrové kolečka . Část rohlíků potřeme křenovou pomazánkou, část potřeme sýrovou pomazánkou a část okurkovou pomazánkou. Zdobíme podle vlastní fantazie kolečkem klobásy, okurky, rajčetem nebo rolkou ze salámu.


Další fotografie
 


RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Červenou řepu omyjeme a uvaříme vcelku doměkka. Vychladlou oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře Pad Thai (Phat Thai) s tamarindem

Postup: Zelené fazolky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka a odložíme stranou. Kuřecí... zobrazit recept

RECEPTY

Játra na šťávě

Postup: Játra očistíme, odstraníme kanálky a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme... zobrazit recept

RECEPTY

Mladé fazolky se slaninou

Postup: Zelené fazolky dáme vařit do vody, kterou jsme osolili. Vaříme jen 5 minut. Pak... zobrazit recept

RECEPTY

Boršč

Postup: Očistíme zeleninu, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, řepu oloupeme a... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

ESHOPY

Nábytekeu.cz - kuchyňské linky

Velký výběr kvalitních a levných kuchyňských linek od dodavatelů z EU. Většina...